baner_LE.jpg

Профил града Лесковца

Водич за инвеститоре

Водич за инвеститоре

Буџет града

Vodič kroz upravu

Питања грађана

 

Optimus 

Optimus 

Метална и електро индустрија ПДФ Штампај Е-пошта

У оквиру металне и електро индустрије заступљена је производња одливака од лива, лимова, панел-сендвич плоча, прикључних пољопривредних  машина, котлова за централно грејање, пећи на чврсто и течно гориво, штедњака за етажно грејање и производа расвете.

Према подацима из АПР-а за 2013. годину, укупан број предузећа и предузетничких радњи металне индустрије је 149. Најуспешнија производна предузећа у овој области су АД „ИНТЕР ЛЕМИНД“ Лесковац, ГАЛПРЕС АД, ЛЕМИНД-КОМЕРЦ ДОО, ГВОЖДЈАРА - ЂУРА  ДОО. У табели испод приказан је просечан број радника у 2013. години према званичним подацима АПР-а. 

"YURA КОРПОРАЦИЈА" (Yura Цорпоратион) започела је своју производњу у Лесковцу али је регистрована у Рачи. Бави се производњом електронских компоненти за аутомобилску индустрију, пре свега кабловских инсталација и њихових компоненти, али и аутомобилских свећица, калема и њихових каблова. Потписала је уговор са градом о давању у закуп земљишта, у Лесковцу, на коме је коорпорација саградила своју фабрику. Компанија "Јура" планира да у Лесковац инвестира 13 милиона евра. У овој компанији до сада запослило се 1500 суграђана.

 

Preduzeća u metalnoj industriji prema broju radnika, 2013.

Najveća preduzeća metalne industrije

Prosečan broj radnika u 2013. godini

GVOŽDJARA-DJURA  DOO  LESKOVAC

22

GALPRES AD LESKOVAC

35

PREDUZEĆE LEMIND-KOMERC DOO LESKOVAC

14

JANKOVIĆ MLADEN preduzetnik

14

RADO MED preduzetnik

12

                                

 
Program evropskog partnerstava sa opštinama