ЈУРА ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊУ НОВОГ ПОГОНА У 2016. ГОДИНИ ПДФ Штампај Е-пошта

  

У 2016. години компанија „Јура“ почеће са изградњом нових погона у којима ће посао добити 1000 нових радника, речено је приликом посете градоначелника Лесковца Горана Цветановића овој фабрици.

  

У току је израда елабората о отуђењу земљишта и његовом бесплатном уступању компанији Јура, која је захваљујући овоме одлучила да прошири своје капацитете у Лесковцу.

  

-   Јура је дала банкарске гаранције да ће током 2016. године запослити у Лесковцу нових 1000 радника  поред постојећих 1600 радника, и да у наредних 5 година сви ти радници не могу остати без посла и зараде - рекао је градоначелник Цветановић.

Површина земљиштa некадашњег Југекспреса, које је град купио како би било уступљено Јури, износи 3,7 хектара.

  

-   Ценимо подршку града. Наставићемо са послом у Србији поштујући српске законе и прописе - рекао је Нам Јин Чоји генерални директор Јуре.

  

  

 Када је реч о некадашњој Синтетици, према речима градоначелника, у току су стални преговори са представницима компаније Џинси о проширењу њихове производње на простору ове некадашње лесковачке фирме. У току је упис имовине на град Лесковац, а у буџету града за 2016. годину предвиђена су средства од 120.000.000 динара за реконструкцију погона и стављање у функцију.

 

 
< Претходно   Следеће >
Program evropskog partnerstava sa opštinama