ПОСАО ЗА ДЕВЕТ ГЕРОНТО-ДОМАЋИЦА ПДФ Штампај Е-пошта

  

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић потписао је у Влади Републике Србије уговор о додели средстава за финансирање пројекта „Кроз отворена врата Вашег дома помоћ стиже“.

Овај пројекат одобрен је на конкурсу за финансирање пројеката за развој услуга социјалне заштите у 2015.  који је расписало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Уговоре су потписали представници 43 локалне самоуправе, а за њихову реализацију ресорно министарство обезбедило је укупно 50.000.000 динара.

  

Скупу је присуствовао и министар Александар Вулин.

За спровођење пројекта „Кроз отворена врата Вашег дома помоћ стиже“, Лесковцу је одобрено 1.280.000 динара, док је сама локална самоуправа издвојила 1.500.000 динара.    

Овим пројектом се финансира директна помоћ у кући, старим и немоћним особама на територији града Лесковца, а у наредних 8 месеци биће ангажовано 9 геронто-домаћица.  

  

Град Лесковац је носилац пројекта, а Агенција за локални економски развој и Установа за одрасле и старије „Лесковац“ (која је уједно и пружалац услуге) су партнери на пројекту.

Ово је други пут да Лесковац заједно са министарством спроводи овај пројекат.

Поред тога град из сопствених средстава реализује сличан пројекат  „Помоћ у кући“, за чије је спровођење током ове године уложено 4.000.000 динара, а прошле 1.500.000 динара. 

 
< Претходно   Следеће >
Program evropskog partnerstava sa opštinama