МОДЕРНИЈИ И САДРЖАЈНИЈИ САЈТ ГРАДА ЛЕСКОВЦА ПДФ Штампај Е-пошта

Стари сајт града Лесковца ускоро ће бити замењен новим који ће бити садржајнији и модернији, речено је конференцији за новинаре на којој је Срећко Стаменковић, градски већник, представио главне карактеристике нове веб презентације града.

За сада је, према речима Стаменковића, остављена могућност грађанима да на адреси test.gradleskovac.org  погледају како изгледа и шта пружа нови веб портал и да своје сугестије пошаљу на Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели.

  

Приликом израде, коришћене су и смернице за званичне веб портале локалних самоуправа које је прописала Дирекција за електронску управу Републике Србије, а која ради при Министарству државне управе и локалне самоуправе.

Циљ израде овог сајта био је и да се на што транспарентнији начин прикаже рад локалне самоуправе. Поред тога, 

-   У комуникацији са невладином организацијом „Транспарентност Србија“ добио сам одређене препоруке за садржај који би требало да буде на сајту. Потрудили смо се да испоштујемо све њихове сугестије - рекао је  Стаменковић.

Цена израде оваквог сајта са пратећим електронским сервисима је висока, а град Лесковац је направио уштеду с обзиром на то да су на његовој изради радили запослени.

На врху сајта се налазе два веома битна банера – Електронска управа и Водич за инвеститоре. Први отвара страницу на којој се налазе сви електронски сервиси са кратким описом, док други води до странице на којој се налазе информације корисне за потенцијалне инвеститоре.

  

Банер Градоначелник омогућава да се поставе питања градоначелнику. Одговори се не шаљу директно особи која је упутила питање, већ се, уколико је питање конкретно, објављују у табели са одговором.

Градске вести заузимају централни део, а на сајту се налазе и информације о актуелним спортским и културним дешавањима у граду, као и сервисне информације.

Испод градских вести предвиђен је простор за конкурсе, пројекте, извештаје.

У делу Брзи линкови налазе се пречице до често коришћених страница и сервиса. Овде се налази и линк Јавне набавке који води до електронског сервиса који служи за објављивање јавних набавки, што је новина у односу на стари сајт.

Свака градска управа има своју страницу на којој ће се објављивати важне информације из надлежности те управе. 

 
< Претходно   Следеће >
Program evropskog partnerstava sa opštinama