ЗАВРШАВА СЕ УРЕЂЕЊЕ АТАРСКИХ ПУТЕВА У 2015. ГОДИНИ ПДФ Штампај Е-пошта

  

У атару села Загужане у току су радови на уређењу пута у дужини од 800 метара чиме ће бити олакшан приступ пољопривредним произвођачима до њихових парцела, а мештанима прилаз до локалне цркве.

  

Укупна вредност радова на овом путном правцу, који се реализују у оквиру пројекта „Уређење атарских путева“ је 304.000 динара, док је вредност целог пројекта 13.160.000 динара.

Град Лесковац је издвојио 9.400.000 динара, а Министарство пољопривреде и заштите животне средине 4.800.000 динара. Пројекат је почео у од октобру ове године и биће завршен у наредна два дана.

-     Локална самоуправа ће заједно са Министарством наставити реализацију пројекта „Уређења атарских путева“ и у 2016. години  и наш циљ на овом пројекту је да свака катастарска општина, односно свако село у наредних неколико година добије уређене атарске путеве - рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић који је заједно са начелником Градске управе за привреду и пољопривреду Бобаном Соколовићем обишао ове радове.

  

Градоначелник је, овом приликом, рекао да ће град током наредне године радити на томе на црква Свете Тројице у Загужану добије струју.

  

 У 2015. години  по пројекту Градске управе за привреду и пољопривреду, за уређење атарских путева укупно је било предвиђено 45 километара атарских путева у 29 катастарских општина. У потпуности је уређено 28 километара - односно извршено је равнање терена, ваљање постељице, насипавање, извршен је ископ путних јаркова и постављени су пропусти за одвод атмосферских вода. На преосталих 17 километара урађени су земљани радови и извршене припреме за даље уређење. 

 
< Претходно   Следеће >
Program evropskog partnerstava sa opštinama