МОДЕРНО КУПАЛИШТЕ У 2016 ПДФ Штампај Е-пошта

  

Некада је кањон реке Вучјанке био једно од најомиљенијих купалишта Лесковчана. Последњих десетак година ова природна лепотица је потпуно неуређена.

У циљу да Србију учини атрактивном за стране и домаће туристе, а стављајући акценат на развој туризма у Србији, Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, објавило је у у фебруару 2015. године позив  за финансирање инфраструктурних пројеката у овој области.

  

Град Лесковац је преко Агенције за локални економски развој конкурисао пројектом уређења корита реке Вучјанке. Министарство је пројекат оценило као изузетно вредним и лепим, и за његово финасирање издвојило 5 милиона динара.  

Из градског буџета издвојено је још 3 милиона динара.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић са делегацијом француског града Ла Роше, обишао је радове и нагласио да се нада да ће већ наредне летње сезоне мештани Вучја и Лесковца моћи да уживају на овом купалишту, коме се враћа стари сјај.

  

На јавној набавци расписаној почетком јула за санацију јавне површине и купалишта код бране на реци Вучјанки најповољнији понуђач је био ,,Инвестградња'' Д.О.О.

Извођач је почео са радовима средином септембра. Рок за завршетак радова је 35 календарских дана.

 
< Претходно   Следеће >
Program evropskog partnerstava sa opštinama