ПОСТАВЉЕНИ ТЕМЕЉИ БУДУЋЕ САРАДЊЕ ПДФ Штампај Е-пошта

  

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић приредио је пријем за делегацију француског града Ла Роше, коју је у Лесковац довела  знатижеља у вези са пројектом Зелене Зоне и могућностима инвестирања у њу. Током боравка, међутим, отвориле су се и друге могућности за сарадњу, тако да се може закључити да је направљен први корак у успостављању сарадње у већем броју области.

  

Француски привредници, а Француска је водећа европска земља у области пољопривреде и производње вина, заинтересовани су за јагоду, како за њен увоз тако и за унапређење производње јагода код нас. Било је речи о сарадњи у области науке, културе и потреба младих. Француски градоначелник је нагласио да му се , све оно што је видео у Лесковцу јако допало и да ће упознати привреднике свог града како могу ширити производњу и на Србију. 

Задатак нас, представника локалних самоуправа Лесковца и Ла Рошеа,  јесте да направимо контакте и везе,  а сва остала врата отвориће економија и бизнис сами. Односи међу државама морају да се граде и унапређују а за то је неопходно време. Зато је ова посета само почетак једног процеса, истакао је Цветановић. 

Градоначелник Лесковца је додао да све то говори да је ова посета имала добре ефекте.

  

Надам се да ћете  привредницима осталих француских градова пренети да смо отворени за сарадњу, да имамо шта да понудимо, како у области пољопривредне производње и привреде уопште,  тако и у области туризма, науке и уметности, закључио је градоначелник Цветановић. 

  

Током боравка у Лесковцу делегација из Француске обишла је компанију Фунго Југ у Чукљенику. Овај реномирани произвођач смрзнутог воћа и поврћа и  печурака део производње пласира на подручје Француске. Састанак је био добра прилика да се разговара о проширењу извоза на тржиште Француске, нарочито програма топле прераде воћа и производње сокова које, од пре неколико година Фунго Југ има у програму пословања.

  

 

 

 
< Претходно   Следеће >
Program evropskog partnerstava sa opštinama